Madrico sterk in staal, al meer dan honderd jaar

Reeds vier generaties lang en al meer dan honderd jaren ervaring in metaal maakt van Madrico nv, een ijzersterke partner.

Terug naar 1904

De eerste officiële verkoopdocumenten dateren al van 1904. Gustaaf Hendrix, toen 23 jaar, leverde zinken plaatwerk aan het gemeentebestuur van Tongerlo voor de bouw van een kiosk. Als plaatslager maakte hij op bestelling koperen dakgoten, kandelaars en pompen. Bij de opkomst van de industrie werkte hij enkele jaren in de zinkfabriek van Rotem. Door WOI en de moeilijke naoorlogse jaren, opende hij pas in 1929 een winkelruimte in gereedschappen en ijzerwaren.

1941

In 1941 neemt zoon Jaak de zaak over en brengt de groothandel over naar de Nieuwstadstraat. In die tijd leverde hij, per fiets of met paard en kar, aan smeden en boeren in de omliggende dorpen. Jaak start op het einde van de oorlog een eigen vertinning bedrijf voor huishoudmateriaal. Zo worden vleeshaken en bestek van een laagje tin voorzien.

1963

In 1963 richt hij samen met zijn zoon Louis en schoonzoon Willy, "Hendrix en Maes" op. Vijf jaren voordien stampte hij al een groot magazijn aan de Peerderbaan uit de grond. Later zou blijken dat dit aan de verkeerde kant van de weg gebeurde. Een grote industriezone zou aan de overkant haar plaats vinden. Het bedrijf blijft snel groeien. In 1971 wordt gestart met de productie van buigtangen, gebruikt door installateurs van sanitair. Dankzij het uitgebreid machinepark wordt op het einde van 1971 besloten om samen te werken met een kruiwagen fabrikant, voor het leveren van onderdelen en het fabriceren van kruiwagens. Ook wordt in 1973 een depot voor de verdeling van industrie- en labogassen over heel Limburg opgericht.In 1987 wordt de zaak omgevormd tot Madrico nv. Om de blijvende groei tegemoet te komen, wordt in 1992 nog een bijkomende productiehal gebouwd.

1995

In 1995 vervoegt Louis’ zoon de firma en legt zich toe op het vervaardigen van transport- en opslag materialen. Dit is nu de specialiteit van het bedrijf. Sinds februari 2002 wordt het bedrijf Madrico nv geleid door zoon Jasja Hendrix.